Voedzaam ontbijt recept

De juiste voeding tot mij nemen is 1 van de meest belangrijke pijlers geweest om mijn lichaam terug in balans te brengen. Mijn witte boterhammen met choco zijn intussen al enkele jaren definitief verleden tijd… en dit is merkbaar aan mijn mentale én fysieke balans. Daarom geef ik jullie onderaan dit artikel graag inspiratie om je ontbijt om te toveren tot een écht ontbijt. Dat je VOEDT in plaats van VULT!

 

En wat ben ik hier blij om nu ik weet wat voor ravage al die slechte suikers eigenlijk aanricht binnenin! Met de juiste voeding kan je uw lichaam tenminste ondersteunen in plaats van dat het extra werk oplevert om te verwerken.

Een ontbijt met havermout, omdat havermout een trage koolhydraat is, dat ervoor zorgt dat de opgenomen energie traag wordt vrijgegeven in je lichaam. Dit in tegenstelling tot voeding die snelle koolhydraten bevat, die alle energie in 1 keer vrijgeven en je bloedsuikerspiegel nog eens doen stijgen en dalen in een sneltempo. Met dit ontbijt zal je uw lichaam dus kunnen ondersteunen om energiedips te vermijden.

Ps: met mijn kortingscode VOEDINGBALANS krijg je 10% korting bij Allnuts op al je noten, zaden,
pitten,… ! Er zitten meer voedingsstoffen in die kleine zaadjes dan je zou denken :-)! Check de website www.allnuts.be voor heel het assortiment gezonde voeding.

Ingrediënten: 

  • Havermout
  • (BIO) Appel (gestoofd)
  • Amandelmelk of rijstmelk (waarom geen gewone zuivel? Hierover schrijf ik binnenkort meer!)
  • Hazelnoten, chiazaad, lijnzaad, pompoen- of zonnebloempitten
  • Gemalen kokos (kan je ook bij Allnuts verkrijgen)
  • Kaneel

Werkwijze:

Zoals  eerder vermeld ben ik geen receptenschrijver, dus alle hoeveelheden zijn door jou te bepalen! Ik geef graag de ingrediënten en eigenlijk is het niet moeilijker dan je potje vullen met een bodempje water en hierin de gesneden appelstukjes stoven. Voeg hierbij wat kaneel en laat 2 minuutjes stoven.

Voeg hierbij de havermout en giet de amandelmelk of rijstmelk erover, tot alle havermout onderstaat. Laat enkele minuten inkoken. Je kan altijd nog wat melk bijvoegen als de pap te weinig vloeibaar zou zijn.

Na enkele minuten is dit klaar en kan je op je bord de gemalen kokos, hazelnoten, zaden en/of pitten erover strooien.

Smakelijk!

Heb je lichamelijke klachten? Aarzel dan niet om eens een workshop bij te wonen die binnenkort zullen plaatsvinden. Hierbij geef ik ook steeds tips omtrent de impact van voeding op je klachten. Meer info via info@ellenvangorp.be of via de nieuwsbrief!

 


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *