Vermoeidheid ondersteunen of uitputten?

Slepende vermoeidheid, (op de rand van een) burn-out,… je bijnieren zijn dan meestal uitgeput, wat tal van klachten veroorzaakt en je gehele systeem in onbalans brengt. In dit artikel vertel ik je een gouden tip om je bijnieren te ondersteunen vanuit energetisch oogpunt!

Je bijnieren… hoewel ze vlak boven de nieren gelegen zijn, hebben ze fysiek gezien geen functies met je nieren gemeen. Je bijnieren sturen signalen naar je hersenen en regelen o.a. je hormonenhuishouding, wat zo’n belangrijk basis aspect is in je lichaam omdat hiermee ook anti-stresshormonen en energiehormonen worden vrijgegeven!

Immuniteit ondersteunen vanuit energetisch oogpunt
Ook hebben deze bijnieren een belangrijke invloed op je immuniteit. Belangrijk dus dat deze kleine orgaantjes voldoende sterk zijn. Maar energetisch gezien zitten je nieren en bijnieren wel in hetzelfde circuit, namelijk in de nierenergie.

Als je nierenergie is uitgeput, dan loop je kans op slepende vermoeidheid, bijnieruitputting, hormonale onbalans,… Het goede nieuws is dat je kan voorkomen dat deze nog meer uitgeput geraakt én dat je dit zwak energiesysteem met kleine aanpassingen kan ondersteunen.

“Laat me je eerst een vraag stellen: wanneer is jouw drukste moment van dag? Heel vaak komen mensen in een rush terecht na de kantooruren, rond het avondeten. Op dit tijdstip staan we in de file, moeten er vaak nog boodschappen gedaan worden, gekookt worden, gegeten worden, met het huiswerk van de kinderen bezig zijn,…. Kortom, het ideale moment dat we in overdrive gaan.”

 

En net op die moment is het van cruciaal belang om je rust te nemenWant jawel, nét tijdens dit spitsuur is de nierenergie het meest actief.

Dat wil zeggen dat we ze op die manier nog meer kunnen beïnvloeden dan op andere momenten van de dag… zowel in negatieve als in positieve zin.

Door op die moment in de rush te gaan, putten we deze energie nog meer uit. Als we echter op die moment even een klein oplaadmoment inlassen (een rustmoment, meditatie, ademhalingsoefeningen of gewoon even niets doen,…), ook al is dit maar voor 10 of 20 minuten, dan kunnen we deze zwakke energie wel gaan ondersteunen. Als we dan nog eens een warm kersenpitkussen tegen onze nieren leggen, dan wordt je helemaal verwend!

Dan wordt ze niet verder uitgeput, maar eerder gevoed. Op die manier ga je samenwerken met de wijsheid van je lichaam, dat natuurlijk systeem dat alles in zich heeft om balans te behouden of te maken.  Jammer toch, dat we dit zo vaak tegenwerken?

Wat denk je, een gezamenlijke siësta met het gezin rond etenstijd, vooraleer je in de stress vliegt.. is dat geen goed plan? 🙂

 

Inspireer jij graag anderen mee naar een gezonder en leuker leven?
Deel dit onderaan en stuur het “gezondheids-virus” mee de wereld in 🙂. 

 

Wie is Ellen, welke onbalansen verdwenen op natuurlijke manier en welk levensverhaal zit er achter deze blog? 

Dit lees je met andere tips op deze blog

Heb je behoefte aan ondersteuning?
Aarzel niet me te contacteren voor een individuele afspraak of kijk in de agenda voor alle data van groepsmeditaties, workshops,…

Schrijf je onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief om nieuwe artikels te ontvang


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *