Verkoudheid: tips en energetische geneeskunde

In de herfst voel je misschien een verkoudheid of hoest opkomen, voel je je misschien meer vermoeid of is je humeur wat minder vrolijk. 

Ik ondervond onlangs de symptomen van een beginnende verkoudheid. Tijd om wat actie te ondernemen… actie in de zin van “relax-shiatsu-actie!”. Ik ging aan de slag om mijn zelfhelend vermogen extra te ondersteunen en weeral wordt het bevestigd… energetische geneeskunde… het werkt gewoon :-).
Tijd voor een beetje uitleg? 


ENKELE TIPS… BETER VOORKOMEN DAN GENEZEN

Om ziektesymptomen op een natuurlijke manier aan te pakken, is het van belang om ziekte te gaan voorkomen dan er pas mee aan de slag te gaan als de onbalans nog groter is. Deze tips kunnen je helpen om te voorkomen:

  • Hoe eerder je een onbalans opmerkt, hoe sneller en efficiënter je verbetering zal kunnen brengen.
  • Hierbij is het van belang om voeling te hebben met je lichaam. Om snel veranderingen van je fysieke of emotionele toestand op te merken. Yoga, mindfulness, meditatie, relaxatietherapie, lichaamswerk en bewust bezig zijn met je lichaam en geest bevorderen je voeling ermee. 
  • Om eerlijk tegenover jezelf te kunnen zeggen dat het tijd is om rust te nemen, grenzen te stellen of ergens verandering in te brengen.  Iets wat ik de voorbije jaren heb geleerd, omdat ik besefte dat mijn Fibromyalgie achter de  hoek toekeek… altijd klaar om terug op de voorgrond te treden. 
  • Ziekte wordt vaak getriggerd door wat je hebt binnen gespeeld. Alles wat je lichaam niet wenst, wil het elimineren.
    Suiker, medicatie, koffie, alcohol en zuivel zijn grote triggers die je lichaam snel zal willen verwijderen.
    Gun je lichaam dan ook de kans om dit te uiten zonder te snel naar medicatie te grijpen.

Je immuunsysteem kan je ook versterken door tal van energetische oefeningen.

Vooraleer je buiten komt, kan je de kuiltjes vlak onder je schedelbasis aan de achterkant van je hoofd stevig masseren.
Het is aangeraden deze punten te beschermen door een sjaal of muts.
Dit zijn namelijk de windpunten die zeer gevoelig zijn voor guur weer en baat hebben bij extra bescherming om de energie in balans te houden.

 

RUST NEMEN… OP DIT PUNT KNELT HET SCHOENTJE… 
En hier knelt het schoentje in deze maatschappij…  we worden van jongs af geleerd om altijd voort te doen, om te presteren, om niet flauw te doen. We willen altijd ons best doen. Ons niet laten kennen. Ons niet zwak opstellen. En dit is net wat ons lichaam net niet nodig heeft. 

Zeker niet bij weersveranderingen, want hier is ons lichaam best intern bezig om terug balans te zoeken in deze veranderingen. Elke weersverandering heeft impact op je energiesysteem. En dan heb je gewoon even extra rust nodig. 

VERKOUDHEID ENERGETISCH BEHANDELD 
Elk energetische stroming in ons lichaam is continue in verandering. Als we gaan kijken hoe heel dit energetisch systeem is opgesplitst, dan zien we dat er soms bepaalde energiedoorstromingen in onbalans kunnen geraken. Bepaalde energiedoorstromingen die direct verband houden met onze longen, luchtwegen, slijmvorming,… geraken sneller in onbalans in de herfst.

Het seizoen van de herfst wordt gelinkt aan het Metaal element in de Oosterse 5 elementenleer. Het metaal element omvat de energieën van de longen en de dikke darm.

Het naar binnen keren, rust nemen, grenzen stellen, loslaten en je ademhaling zijn zaken die centraal staan in dit element.  Door deze zaken in acht te nemen kan je dit element sterk ondersteunen. Uiteraard werkt een shiatsu behandeling ook zeer ondersteunend. 

ZELFBEHANDELING! 
Doordat ik als shiatsu behandelaar zelf kennis heb om energetisch te gaan behandelen, kon ik aan de slag met specifieke stretch oefeningen, drukpunten, extra oplettendheid op vlak van voeding, rust, contact met de natuur en grenzen stellen. 
Door onmiddellijk te handelen, voel ik het aan dat ik op deze manier ziekte kan voorkomen en mijn energie zonder medicatie snel in balans heb kunnen brengen. 

Wil jij leren hoe je je zelfhelend vermogen kan ondersteunen en je energetisch systeem meer in balans kan brengen? Check bij de agenda voor de workshop Zelfrelaxatie! 

 

Inspireer jij graag anderen mee naar een gezonder en leuker leven?
Deel dit onderaan en het stuur “gezondheidsvirus” mee de wereld in 🙂. 

 

Wie is Ellen, welke onbalansen verdwenen en welk levensverhaal zit er achter deze blog? 

Dit lees je met andere tips op deze blog

Heb je behoefte aan ondersteuning?
Aarzel niet me te contacteren voor een individuele afspraak of kijk in de agenda voor alle data van groepsmeditaties, workshops,…

Schrijf je onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief om nieuwe artikels te ontvangen!

 


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *