Stop de rush! Hoe begin je hieraan?

We blijven vaak maar doorgaan. Nog even dit of dat doen. Dan weer direct die volgende afspraak, praktische zaken die moeten worden geregeld, …

Door letterlijk te stoppen creëren we een enorme rustpauze. Ook al duurt dit stopmoment maar kort en neem je slechts 1 minuut heel bewust adem, het is al een begin om de rush te stoppen.

Het is in deze maatschappij “normaal” dat we eerst alles voor anderen doen, vooraleer we onszelf iets gunnen. 

Gun jezelf eens een me-time momentje dat je zelfs op voorhand kan inplannen in je agenda, voor 5, 10, 30 minuten of voor de gevorderden zelfs uren aan een stuk ;-).

Om iets te doen waar je helemaal van kan opladen. Waarvan je energie krijgt. Al is het een wandeling, creatief bezig zijn, muziek maken, een massage,…. jij verdient het ook om die tijd te krijgen!

We krijgen zoveel rollen toegekend, waardoor we vaak druk voelen. Stel jezelf eens de vraag: moet je écht elke rol perfect vervullen? Nee, je bent gewoon perfect zoals je bent. Is dat niet perfect?
Klinkt het niet vermoeiend om de perfecte partner, ouder, zus/broer, grootouder, dochter/zoon, vriend(in), student, werknemer, schoonbroer/zus, stiefmoeder/vader, werkgever, therapeut, begeleider, bediende,… te moeten zijn?

Het is gewoon niet haalbaar om een gelukkig leven te leiden als je u constant naar anderen hun wensen of verwachtingen gaat plooien. Of door je agenda zo in te richten dat iedereen er goed van wordt, behalve jijzelf.

Want wie zet er die afspraken in je agenda? Je kan zelf beslissen wat écht dringend is en wat moet wachten. Het is gewoon niet haalbaar om alles in te plannen wat je wil. Of wat anderen willen. Grenzen stellen.

Het is jouw leven waarvan jij kan beslissen wat écht nodig is en wat niet. En wat je energie kost of wat je energie geeft!

Bedenk eens hoeveel tijd er zou vrijkomen als we niet meer zouden willen voldoen aan al die verwachtingen. Inclusief de verwachtingen die we zo vaak aan onszelf stellen? 🙂


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *