Stop die onrust in je hoofd!

In cirkeltjes denken, stemmetjes in je hoofd, gepieker…. iedereen heeft er wel eens last van…

Het overkomt me niet meer zo snel als vroeger, maar als ik er toch mee te maken krijg dan ben ik blij om de technieken te kennen die dit kunnen onderbreken!
Allereerst wil ik duidelijk maken dat het niet de bedoeling is om je gedachten volledig te stoppen. Dit is zelfs niet mogelijk. Maar het is wel mogelijk om die vicieuze onrust cirkels te doorbreken. Zodat die stemmetjes niet meer de overhand nemen.

1 van de technieken is het inkleuren van kleurkaarten (of uiteraard kan je ook iets anders creatiefs doen!). Ook wel meditatief kleuren genoemd.

Onze geest afleiden en kalmeren
Hierdoor wordt onze geest afgeleid. Want dat is net waardoor die stemmetjes zo actief blijven. Door ze te voeden met extra gedachten. Door er helemaal in mee te gaan in woorden.

Maar we kunnen die geest van ons ook kalmeren. Door aandacht te richten op iets creatiefs. Hierbij worden er andere delen van je hersenen ingeschakeld en wordt het denkpatroon doorbroken. Intussen is je geest afgeleid en “tevreden” want er is iets anders dat de aandacht vraagt waar het zich op kan richten. Ook tijdens het meditatief kleuren passeren er nog wel eens gedachten, maar die zijn er gewoon. Zonder er in mee te willen gaan.

Je creativiteit aanwakkeren… breng balans in het 2de chakra! 

Dankzij mijn opleiding tot therapeutische kinderyoga kwam ik in contact met het meditatief tekenen/kleuren.

Mijn creativiteit die zo lang verstop zat werd terug aangewakkerd. Na vele vooroordelen was de drang om kleurkaarten te kopen uiteindelijk te groot geworden. Want jawel, 2 jaar geleden begreep ik niet wat volwassenen hieraan hebben. Laten we zelfs zeggen dat ik het belachelijk vond. Jawel… zoveel vooroordeel… een mens kan veranderen 😊.

 

Vrij worden van beperkende gedachten
Als ik terugdenk aan die gedachte, dan besef ik pas hoe onze mind alles tegenhoudt. Hoe we, door conditionering, door zorgen te maken over wat anderen van ons denken, door onze eigen innerlijke criticus zo dat ego blijven voeden.

Terwijl het net deugd doet om alles even on hold te zetten. Zalig om niet met je hoofd bezig te zijn, maar gewoon je handen hun werk te laten doen… tot je plots merkt dat je helemaal in de flow van het kleuren zit… en die mallemolen in je hoofd is onderbroken :-).

Wat denk je, zou dit niet iets voor jou zijn om te proberen? 🙂


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *