Snelle lunch: boekweit met rode biet, geitenkaas en rucola

Ik had me voorgenomen om van deze blog geen receptenblog te maken… maar kijk…. ik kan me niet inhouden om toch inspiratie te delen om een gezonde én vegetarische lunch op tafel te zetten.

Laat me eerst 1 ding duidelijk stellen: ik ben geen typische receptenschrijver en kook zelf vaak met mijn gevoel. Je zal helaas niet veel indicaties vinden van het aantal gram dat je per ingrediënt moet gebruiken, dus ik daag jullie uit om hiermee zelf aan de slag te gaan!  Het is enkel mijn bedoeling om jullie inspiratie te geven naar lekkere gerechten die door enkele simpele ingrediënten tot stand kunnen komen op een snelle manier.

Het vooroordeel bij gezonde voeding is dat het zoveel tijd kost… en met dit recept wil ik je het tegendeel bewijzen.

Ingrediënten:

  • boekweitkorrels
  • rode biet (vers of voorgekookte)
  • bruine linzen (vers of uit blik voor de beginners of als het snel moet gaan :-))
  • rolletje geitenkaas
  • rucola
  • ui
  • look
  • kiemen: luzernekiemen, preikiemen,…
  • eventueel pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad of maanzaad voor toevoeging van goede vetten
  • kruiden om af te werken (peper, zout, oregano, tijm,….)

Werkwijze:

Ik ga niet beschrijven hoe je dit exact maakt, simpelweg omdat je eigenlijk alles gewoon bij elkaar kan voegen. Dit recept heb ik gisteren in 10min klaargemaakt. Ik zorg er namelijk voor dat ik mijn granen  of linzen steeds in een iets grotere hoeveelheid kook, dus dit was al voorbereid van de dag ervoor.

Als je dit gerecht snel wil maken, kan je voorgekookte rode bieten en linzen gebruiken. Hierdoor dien je dan enkel de ui en look op te bakken. Hierna de rode biet, boekweitkorrels en de linzen erbij te voegen en na enkele minuten kan je stukjes geitenkaas toevoegen die je laat smelten. Afwerken met de rucola en kiemen. Smakelijk!

De boekweitkorrels kan je ook vervangen door quinoa.

Ps: Ik belicht graag in de toekomst de eigenschappen van sommige voedingsproducten en het nut van bio voeding toe! Ook de invloed van voeding op je gezondheid zal nog verder beschreven worden.


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *