Pastinaakfrietjes met seitan kroket

Zelfs voor frietjes zijn lekkere én gezonde alternatieven! Deze pastinaak- en zoete aardappelfrietjes zijn echt overheerlijk en snel klaar te maken in de oven.

Het recept haalde ik uit het geweldige boek Energieke Vrouwen Voedingskompas, dat werd geschreven door een vrouw die vanuit haar burn-out aan de slag ging om haar hormonen, stemmingswisselingen en lichamelijke kwaaltjes aan te pakken!

Ik vind dit boek zo fantastisch dat ik dit daarom in mijn assortiment van “op weg naar balans-producten” heb opgenomen. 

 

Geef toe… gezond eten is lekker… het is alleen kwestie van een “mind-shift”. Je gewoontes te doorbreken, iets anders in de winkel te nemen en op een andere wijze klaar te maken!

 

 

HOE MAKEN?
Ik ben geen receptenschrijver, maar kan je wel vertellen dat je deze frietjes zeer eenvoudig maakt door pastinaak (of een andere groente) in reepjes te snijden, te mengen met 1 el kokosolie, een beetje zout, komijn en kaneel.

Hierna kan je een beetje polenta over de frietjes strooien en op een bakplaat (met bakpapier) 15min bakken in een oven op 180°. 

Ik vulde dit gerecht aan met een seitan kroket dat gebakken kan worden in de oven. Deze seitan kroket omvat o.a. de vleesvervanger seitan en boekweitvlokken. De mayonaise werd vervangen door mandonaise, op basis van amandelen. Dit is te koop in de natuurwinkel of bio-winkel. 

 

 

Inspireer jij graag anderen mee naar een gezonder en leuker leven?
Deel dit onderaan en stuur het “gezondheidsvirus” mee de wereld in 🙂. 

 

Wie is Ellen, welke onbalansen verdwenen en welk levensverhaal zit er achter deze blog? 

Dit lees je met andere tips op deze blog

Heb je behoefte aan ondersteuning?
Aarzel niet me te contacteren voor een individuele afspraak of kijk in de agenda voor alle data van groepsmeditaties, workshops,…

Schrijf je onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief om nieuwe artikels te ontvangen!

 


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *