Overweldigd door gevoelens

Hoe we overweldigd kunnen worden door gevoelens… 
Zoveel gebeurtenissen die een impact op je gevoelsleven hebben.
Zoveel dingen die de kwaliteit van je levensgeluk bepalen.

Pijn, verdriet, gemis, onmacht, angst, verlangen, verliefdheid, geluk, boosheid, tevredenheid, vertrouwen, frustratie, overweldiging, dankbaarheid,…

Zoveel gevoelens die je helemaal overstuur kunnen maken of net doen stralen. Vaak is alleen nog maar begrip of erkenning krijgen, al een opluchting bij het voelen van iets dat je als negatief ervaart. Weten en voelen dat die gevoelens er ook gewoon mogen zijn. Weten dat ook anderen dit wel eens meemaken.

Niemand zijn leven loopt vlekkeloos en elke levensweg kent wel eens hobbelige wegen.
Een mens kan nu eenmaal veel voelen, maar wat als je gevoelens gewoon zouden passeren? Zonder er een emotionele lading aan te geven?

Wat als je verdriet voelt en ook weet dat dit verdriet er mag zijn? Dat je vanop een afstand kan kijken naar dat verdriet, zonder er helemaal in te worden meegesleurd? Dit lijkt misschien onmogelijk, maar er is goed nieuws: hierin kan je jezelf trainen!

Dat je, ondanks alle gevoelens, helemaal in je eigen centrum kan blijven staan. Zeker als hooggevoelig persoon is het een aanrader om je hierin te trainen, vooraleer je helemaal overweldigd geraakt door die gevoelens.
Op deze manier geraak je terug in je kracht of blijf je in je eigen kracht staan.

Wil je hier meer over weten?
Hou deze pagina/website in de gaten of contacteer me. En wie weet sluit jij binnenkort als eerste aan bij 1 van mijn deelsessies of workshops. 


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *