Over Ellen

Enkele jaren geleden stapte ik als twintiger uit het ziekenhuis met een etiket van een chronische aandoening, genaamd Fibromyalgie en Spasmofilie, varianten van het Chronisch Vermoeidheidsydroom. Of ook wel weke-delen reuma en dysfunctie van het autonome zenuwstelsel genoemd.

Ik stond er in een zwak lichaam vol pijn. Onzichtbaar voor de buitenwereld, maar zo voelbaar en levensingrijpend.

Vandaag staat ditzelfde lichaam er met vooral vertrouwen in ons zelfhelend vermogen en de impact die we met onze leefstijl & mindset uitoefenen op ons lichaam…. en ben ik klaar om al mijn kennis en levenservaringen te delen met anderen in hun zoektocht naar meer balans.

Een klein levensverhaal om te laten zien dat er altijd mogelijkheden zijn om je lichaam in balans te brengen….

Naar aanleiding van mijn eigen ervaring omtrent hooggevoeligheid, fibromyalgie en spasmofilie, ben ik stap voor stap een nieuwe weg ingeslagen…  

Ik stapte uit het ziekenhuis met een “chronisch” etiket fibromyalgie en spasmofilie en zag een energiek normaal leven aan mijn neus voorbij gaan. Alsof de grond onder mijn voeten werd gehaald en er letterlijk werd gezegd dat je met dit lichaam, dat aanvoelde als van een 80-jarige, verder moest.
Hier lees je alle klachten waarmee ik te maken had. 

Met mijn verhaal wil ik je laten zien dat ons lichaam sterker is dan we ooit hadden kunnen geloven. Mits je jouw weg naar balans hebt gevonden, want elk lichaam is anders en het is de kunst om net jouw aanpak te vinden.

Hoe het begon en de impact van eerdere ziektes en infecties.
Mijn immuunsysteem werd goed aangetast door klierkoorts op 14-jarige leeftijd. Sindsdien begon een vermoeidheid die verergerde na een hersenvliesontsteking enkele jaren later. Mijn batterij van levensenergie stond toen letterlijk op 0. Het was al langer duidelijk dat er een bepaalde hooggevoeligheid in mijn zenuwstelsel zat. 

Sindsdien voelde ik dat mijn immuunsysteem een serieuze aantasting had gekend en het was moeilijk om te geloven dat ik ooit bevrijd zou zijn van de periodes van grote vermoeidheid en vooral van de vele lichamelijke klachten die er stilaan inslopen.

Maar eerlijk.. ik luisterde niet naar de signalen van mijn lichaam. Bleef altijd doorzetten, bleef alles perfect willen doen, wist op den duur niet meer wat echte ontspanning was en vond die kwaaltjes na een tijd maar “normaal”. 

Klachten waar geen medisch aantoonbare reden werd gevonden.  Volgens de artsen moest ik hier maar gewoon mee leren leven en “zou het wel eens overgaan”. Lichamelijke klachten die jarenlang aansleepten, met ups en downs, gingen enkele jaren geleden plots naar een dieptepunt na een simpele infectie op mijn luchtwegen. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen…

Mijn lichaam was volledig in onbalans…
Vermoeidheidsaanvallen, helse spier- en gewrichtspijn, autonome dysfuncties, concentratiestoornissen, gevoelens van beestjes in mijn benen, lekkende darm en verlammingsverschijnselen traden op. Op sommige momenten was een rolstoel onvermijdelijk als ik toch even een uitstap wou maken.

Opnieuw krijg je bij de dokter te horen dat je hier maar mee moet leren leven. Maar als twintiger leven met een lichaam dat aanvoelde als van iemand die 80 jaar is, stond niet in mijn woordenboek. 
Er werden pijnstillers/slaapmiddelen aangeboden die ik 2 maanden heb ingenomen. Maar er was een tendens zichtbaar dat mijn lichaam steeds meer gewend werd aan deze pijnstilling.

Ik besloot de pijn in de ogen te kijken en verder te gaan zonder pijnstillers, maar alternatieven te zoeken in de alternatieve geneeskunde.

De oplossing die ik zag…
Het enige dat je dan kan doen is terug beetje bij beetje in balans trachten te komen.

Ik besefte hoe moeilijk het was om uit dit dal te klimmen, maar door te blijven geloven in een moment dat ik deze pijnen achter me kon laten, kwam ik door veel lichaamswerk, lichaamsbewustzijn, kinesitherapie, mijn zielenpad te volgen en een aangepaste levensstijl stilaan meer en meer in balans.

Ik startte uiteindelijk met allerlei workshops en opleidingen, om meer inzicht te krijgen in het menselijk lichaam en in de invloeden van emoties, voeding, stressbeheersing en gedachtepatronen op het lichaam.

Deze opleidingen volgde ik in eerste instantie om mezelf verder op het juiste pad naar balans te brengen en om zelfbehandelingen toe te passen, maar stilaan begon ik te merken dat veel mensen zoekende zijn naar meer balans in lichaam en geest én dat ik hen daarbij kon ondersteunen. 

“Ik hoop jou met mijn verhaal te inspireren.
Om de moed nooit op te geven, hoe zwaar je toestand ook is.
Om te blijven geloven in verbetering.
Want volgens mij is er altijd ergens een weg naar meer balans.”

Vooraleer ik het goed en wel besefte, ontstond er plots een praktijk. Gewoon door oefenmomenten in te lassen naar aanleiding van mijn opleidingen. 

Ik ga dan ook graag mee met de flow dat zich aanbiedt en ik laat het organisch groeien. Het is fantastisch te mogen zien en ervaren dat ik anderen in hun weg kan bijstaan.

Dat ik mijn ervaringen intussen met veel liefde en passie kan doorgeven. Dat ik anderen mag ondersteunen in hun fysiek, innerlijk en spiritueel groeiproces. Om hun gezondheid te verbeteren, meer energie te voelen en vooral… meer in hun eigen kracht te komen. Om hun innerlijk groeiproces de ruimte te geven dat het verdient en hierin te ondersteunen.

Het voorbije jaar kwam ik ook terug enkele triggers tegen die me helemaal onderuit haalden (lees hier meer). Maar ook dit was een leerschool waarbij ik inzag hoe mijn lichaam haarfijn aangeeft wat ik wel of niet kan doen. 

Meer vreugde en liefde voor jezelf.
Terug dichter bij je natuurlijke staat van mens zijn.
Terug LEVEN in plaats van OVERLEVEN.
Het leven leven dat je verdient!

Dankjewel
Momenteel ben ik zo dankbaar voor de gegeven pijn… zonder pijn had ik nooit beseft op welk mooi levenspad ik zou kunnen wandelen, waarvoor ik zoveel weerstand voelde en in het begin niet kon begrijpen dat hier zoveel moois aan zou zitten… dankjewel lichaam…. dat jij ten minste zo slim was om onderuit te gaan zodat ik niet anders kon dan mijn leven te herbekijken.

Ik ben ervan overtuigd dat ik dankzij alle  verdere herstelprocessen de beste versie van mezelf kan worden. Dichter dan ooit in contact met mijn zielsmissie en mijn authentieke ik. 

Ik hoop jou hiermee te inspireren…omdat iedereen zijn eigen gezondheid in handen kan nemen! Ook jij ;-).

 

Liefs,

Ellen

Ps: Schrijf je  hier  in als je op de hoogte wenst te blijven van mijn ervaringen, tips & events, of volg mij via mijn facebookpagina. Want alles wat ik leer kan ik met jou delen! 


Ik heb veel tips te delen die je stelselmatig op deze blog zal zien passeren! 
Heb je behoefte aan ondersteuning, in groep of individueel?
Aarzel niet me te contacteren voor een individuele afspraak of kijk in de agenda voor alle data van groepsmeditaties, workshops,…

Schrijf je onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief om nieuwe artikels, tips & data te ontvangen!

 

Misschien zijn deze events ook interessant voor jou? 

 


Deel op:


2 thoughts on “Over Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *