Wat meditatie me bracht

Mediteren… als ik me eerder bewust was geweest hoe dit mijn leven op een positieve manier kan beïnvloeden, dan zou ik er al veel eerder mee zijn begonnen. Mijn Osho meditatie bij Natuurlijk mediteren deed me nog maar eens beseffen hoe geweldig dit is.

Ik schoof enkele jaren geleden al mijn vooroordelen over meditatie aan de kant. Want jawel, deze vooroordelen had ik wel.

Zweverig, dat is toch saai, dat heeft toch geen nut, ik snap niet waarom mensen dit doen,… Dat deze gedachten door mijn hoofd gingen kan ik nu niet goed bevatten. Waren dat echt gedachten van mij? De persoon die nu elke dag mediteert en hiervoor zoveel in de plaats krijgt?

Tot ik het probeerde. Omdat het in de yogales vervat zat bij Lighthouse Yoga. Mijn gedachten controleerden mij niet meer, pijn en vermoeidheid verdween en een innerlijk groeiproces ging van start. Een nieuwe wereld ging voor me open.

Een wereld waarin ik mijn lichaam leerde voelen. Een wereld die zo puur en echt is, dat het dan opvalt in wat voor een kunstmatige wereld we hier leven. Want dat besef ik zo hard, hoe ver we verwijderd zijn van onze natuur, van ons eigen hart en lichaam.

Een wereld waarin ik antwoorden kreeg. Antwoorden die niet door iemand anders werden verteld, maar die vanuit mezelf kwamen, via bepaalde meditaties die ik nu graag in een groepssessie deel: de adem meditatie Let go & Heal yourself!

Antwoorden waarvan ik nu weet dat dit mijn wegwijzers zijn. Want alles wat in een meditatie naar boven komt is puur en echt. Net dat heb je nodig. Die richting is jouw pad.

Het besef dat alles wat je nodig hebt al in jezelf zit.
En meditatie helpt om datgene naar boven te halen.

Grote of kleine levensvragen. Meditatie bracht me bij de bron van innerlijke wijsheid.
Een bron die onuitputtelijk blijkt te zijn. Een bron die zorgde voor verlichting en energie.

Verlichting van fysieke en emotionele pijn. Een bron die me rust gaf in m’n hoofd.
Een bron waarvan ik weet dat ik er op kan vertrouwen. Het is fijn een innerlijke raadgever te hebben…. :-).

Ben je benieuwd naar mediteren? Kom dan ook eens proberen! 

 

Inspireer jij graag anderen mee naar een gezonder en leuker leven?
Deel dit onderaan en stuur het “in je kracht staan-virus” mee de wereld in 🙂. 

 

Wie is Ellen, welke onbalansen en aandoeningen verdwenen op natuurlijke manier en welk levensverhaal zit er achter deze blog? 

Dit lees je met andere tips op deze blog of in de categorie “Over Ellen”

Heb je behoefte aan ondersteuning?
Aarzel niet me te contacteren voor een individuele afspraak of kijk in de agenda voor alle data van groepsmeditaties, workshops,…

Schrijf je onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief om nieuwe artikels, tips en data te ontvangen!

 


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *