Leven we nog volgens wat goed is voor ons?

Hoe tegenstrijdig leven we in deze maatschappij? Op de yogamat krijg je soms nieuwe inzichten… en op de moment dat ik deze foto nam, werd het me heel duidelijk hoe hard onze wereld letterlijk op zijn kop staat.

We willen rust en tegelijk leven we in een wereld waarin alles sneller moet gaan.
 
We willen genezen van ziektes en pijn en ondertussen nemen we allerlei medicijnen die enkel de symptomen onderdrukken en ons lichaam eigenlijk nog meer in onbalans brengen.
 
We willen gezond zijn en tegelijk ligt de standaard supermarkt vol met producten die geen voeding meer te noemen zijn, maar die ons lichaam alleen nog maar ongezonder maken.
 
We willen verbinding voelen en tegelijk spreken we meer via onze GSM tegen elkaar dan in werkelijkheid met elkaar.
 
We willen nieuwe projecten uitvoeren, dromen in vervulling laten gaan, terwijl de reis erheen je in wezen meer vervulling en voldoening schenkt dan op het moment dat je iets hebt bereikt. Want dan is onze geest alweer aan het volgende doel bezig.
 
We willen ons gelukkig voelen en tegelijk doen we onszelf zoveel pijn of verdriet aan door steeds in dezelfde situatie te blijven hangen. Of door dingen te doen waarvan we eigenlijk niet gelukkig worden.
 
Maar 1 ding is zeker…. alles is veranderlijk… maar alleen als we echt willen veranderen. Alleen als je actie onderneemt om een bepaald probleem aan te pakken. Als je steeds op hetzelfde punt blijft trappelen, dan zal er niks veranderen naar hoe jij dat wilt. En dat is net wat zo moeilijk is… om iets wat je misschien al jarenlang doet plots te gaan veranderen.
 
Maar sowieso… er is altijd een weg naar balans in je leven.  Als je even stilstaat, leeft in het nu, luistert naar je innerlijke raadgever en je omringt met de juiste mensen die je hierin kunnen ondersteunen, dan kom je altijd op jouw pad! 🙂


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *