Je leven kwaliteitsvoller maken!

Vanuit ziekte en pijn begon ik mijn leven te veranderen. 
Ik koos er bewust voor om zoveel mogelijk kwaliteit in mijn leven te integreren.

En hiermee inspireer ik je nu graag. Omdat ik voel dat dit een manier is waarmee je kan LEVEN in plaats van kan OVERLEVEN! 

– Ontlaad tijdig je spanning.
Het lichaam is gemaakt om in relax modus te zijn, maar ook om te bewegen, te dansen,… Kom in actie of kom juist tot rust.
Bij sommige mensen dient de focus eerst op relaxatie te liggen, bij anderen op beweging. Om zo uiteindelijk te komen tot een mooie mix. 
Wil je weten wat voor jouw lichaam, constitutie of situatie de beste manier is om spanning te ontladen? Lees dan onderaan verder! 

– Werk minder, geniet meer…en vertoef meer in de natuur!
Ai… we leren het zo goed om hard te werken… altijd ons best te doen. Maar deze overtuiging herbekijken kan veel leed besparen en veel plezier en rust geven. 

“Als je zo hard blijft werken om dingen te kunnen kopen die je gelukkig maken,
wanneer heb je dan tijd om geluk te voelen en te ervaren? ”

Geluk is gratis… en hoeven we niet in materiële zaken te vinden. Studies wijzen uit dat een basis inkomen voldoende is om gelukkig te zijn. Hoe meer we kunnen genieten of hoe meer we in verbinding met onszelf staan, hoe minder we het nodig vinden om geld te besteden aan “extern geluk”.
We hoeven niets te kopen om onze eigenwaarde of ons ego op te krikken. Begeef je meer in de natuur… een goedkopere vorm van ontspanning kan je niet vinden! Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn voor deze heling.

– Volg je passies… volg je hart!
Door te doen waar je hart van openbloeit, gaat je ziel zich gelukkig voelen! Weet je niet wat je passie is? Vraag jezelf eens af wat je als kind graag deed.

– Verwacht niets
Jawel, NIETS verwachten… Dit vraagt oefening. Om te leven zonder verwachting. We zijn geconditioneerd om dingen te verwachten.
Van anderen, van onszelf, van situaties, van ons leven… Maar dit is niet onze natuur. De natuur leeft nu.
En bekijkt alles hoe het komt. Verwacht niets. Zo geraak je niet teleurgesteld, beperk je het lijden en laat je alles vrij stromen hoe het voor jou mag stromen. 

– Maar zet wel je intenties! 
Dit is een belangrijke! Zonder iets te willen sturen, kan je wel elke ochtend of regelmatig eens een intentie plaatsen.

“Waar mag je leven naartoe? Welke weg zie je voor jezelf?”

Plaats een positieve intentie, zoals dat je vandaag alles eens door een roze bril ziet. Of dat het je intentie is om eens zachter te zijn voor jezelf. Of om alles en iedereen vanuit een warm hart te bekijken.

– En last but not least.. start met mediteren!
Door meditatie activeren we bepaalde gedeeltes in de hersenen die instaan voor het vermogen om geluk en vreugde te voelen. Tegelijk neemt de activiteit af in de gebieden die instaan voor angst, depressie en piekeren.
Je komt meer in verbinding met je gevoel, wat ervoor zorgt dat je inzicht krijgt in je leven. Om het leven te gaan leiden waar je diep vanbinnen naar verlangt.

 

 

 

Inspireer jij graag anderen mee naar een gezonder en leuker leven?
Deel dit onderaan en stuur het “stressvrij leven virus” mee de wereld in 🙂. 

 

Wie is Ellen, welke onbalansen verdwenen en welk levensverhaal zit er achter deze blog? 

Dit lees je met andere tips op deze blog

Heb je behoefte aan ondersteuning?
Aarzel niet me te contacteren voor een individuele afspraak of kijk in de agenda voor alle data van groepsmeditaties, workshops,…

Schrijf je onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief om nieuwe artikels te ontvangen!


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *