Hoe suiker een gebalanceerd leven in de weg kan staan

Suiker… de ene is er gevoeliger aan dan de andere. Maar iedereen ervaart wel het verslavende effect! Heb je het gevoel dat je lichaam en/of geest in onbalans is? Dat je moeilijk kan slapen, lichamelijke ongemakken voelt of veel innerlijke stress met moodswings ervaart? Iets wat bovenaan mijn lijstje staat hiervoor is het vermijden van suiker.

Ik ervaarde hoe suiker een gigantisch effect kan hebben op elke onbalans in je lichaam, op je immuunsysteem, fysieke pijn of kwaaltjes, hormonale schommelingen, je mentale gevoel….

Dat suiker veel invloed heeft bij pijngewaarwording, hooggevoeligheid, autisme, ADHD, de effecten op je brein, de hoeveelheid vet dat je opslaagt… eigenlijk is het een ongelimiteerde lijst.
Het verslavend effect
Tegelijk is het zo moeilijk om hiermee te stoppen, nét doordat de meest krachtige eigenschap van suiker is dat je er meer van wilt. Omdat in je brein dezelfde delen worden geactiveerd waar je gevoelig bent voor verslavingen.
En dat heeft de voedselindustrie goed gezien. Door overal, maar dan ook echt overal suiker toe te voegen.

Dat je ernaar gaat verlangen of lastig wordt als je het niet hebt.
Als de spelbreker waardoor je lichaam, vooral bij een aandoening, zwak immuunsysteem of ziekte, niet zijn werk kan doen.Als een stimulator om ons lichaam nog meer en sneller stress te laten voelen.
Als een stofje waar ons lichaam niet goed op reageert, omdat het de natuurlijke processen blokkeert, waardoor ons ontspannend systeem het zo moeilijk heeft om zich te openen in die ontspanning.

Waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam niet zijn werk kan doen, waardoor het ons lichaam blokkeert om te herstellen van kwaaltjes en aandoeningen.

Op weg om suiker te verminderen of te vermijden? 
Laten we eens een test doen… kijk eens op enkele etiketten en zie hoeveel suiker (of suikervervangers die door ons lichaam ook niet fijn onthaald worden!) er in zit verwerkt.

Ben jij klaar om bewuster om te gaan met suiker? Dit is echt een belangrijke stap als je uw lichaam en geest optimaal wil ondersteunen als je meer balans wil brengen!

Heb je interesse om binnenkort een infosessie bij te wonen over hoe je meer balans kan brengen in je leven? Laat me dit even weten via info@ellenvangorp.be. 


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *