Hoe je gevoel wordt beïnvloed

Ik vind het fascinerend hoeveel dingen je gevoel kunnen beïnvloeden. Ik ben al enkele jaren bezig met me in allerlei materie te verdiepen en ik sta te popelen om jullie hiermee te inspireren op deze blog!

Er zijn gigantisch veel elementen die je gevoel (vaak onbewust) beïnvloeden: je gedachten, emoties, gezinssituatie, levensstijl, de manier waarop je in het leven staat, je gezondheid, voeding, kruiden, de activiteiten die je onderneemt, je werk, de dagdagelijkse stress, vakantie, omgeving, de natuur, het weer,…

Dit zijn zowat de “meest gekende” elementen die je gevoel beïnvloeden, maar ik verdiep me graag nog meer in aspecten zoals de emotionele aspecten van hoe je alles kan ombuigen naar iets positiefs, verbinding/relatie met anderen, herinneringen, gebeurtenissen of gesprekken dat ons lichaam in elke cel heeft opgeslagen, het effect van alles wat je ziet, proeft, hoort, smaakt en voelt, de wisselwerking tussen je zenuwstelsel en je hersenen, neurotransmitters, hormonen en hormonale schommelingen.

Ook de verwerking van prikkels, erfelijke factoren, de maancyclus, energetische of emotionele blokkades in je lichaam,  meditaties, lichaamswerk, ademhaling en de emoties die gekoppeld worden aan bepaalde organen of stelsels van je lichaam zijn elementen die je gevoel kunnen beïnvloeden.

Ik verdiep me steeds verder in al deze materie en het is ongelooflijk hoeveel kracht alle natuurlijke elementen je kunnen geven en hoeveel je hierin kan bijsturen. Mits het juiste inzicht en de juiste kennis hierover natuurlijk… Ik verheug me in ieder geval telkens op elke nieuwe opleidingsdag en ik pas deze elementen graag toe in mijn shiatsu behandelingen en sessies!

Vandaag is alleszins een dag dat de zon serieus haar steentje kan bijdragen tot hoe jij je voelt. Tenminste… als je deze kans niet onbenut laat. Want hoe vaak komen mensen in deze maatschappij écht nog in contact met de natuur en de buitenlucht? Er zijn altijd wel andere dingen te doen dan tijd te nemen om in de natuur te wandelen. En ook dat beïnvloed je gevoel… maar dan in de negatieve zin. Want een mens is toch niet gemaakt om de hele dag tussen 4 muren te zitten?

Door het zonlicht dat in contact komt met ons lichaam worden er endorfines aangemaakt, Deze endorfines worden ook wel “gelukshormonen” genoemd en hebben een helende werking op je algemene gezondheid en je gemoed. De zon is ook niet voor niks een natuurlijke anti-depressiva.

Dus, waar wacht je op? Geniet van de zon vandaag en zet eens een glimlach op je gezicht! Wist je trouwens dat je door louter je mondhoeken een paar mm naar boven te doen, al gelukshormonen begint te produceren? Smile! 🙂

 


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *