Balans & Relaxatie detail

Relaxatietherapie… begeleiding naar balans!

Heb je vaak last van stress, fysieke spanning of heb je vaak een onrustig gevoel?
Voel je dat het leven allemaal wat te druk is en besef je diep vanbinnen dat je misschien tegen een burn-out aan het aanlopen bent? Wil je leren om je te ontspannen? Dan is relaxatietherapie iets voor jou! 

In een sessie wordt je stress-niveau in 1 klap verlaagd of kan ik je aanleren hoe je uw lichaam of geest kan relaxeren zodat je hier thuis en in het dagdagelijkse leven mee aan de slag kan.

Dit door middel van tips, oefeningen, audio-opnames,… alles steeds op maat van jouw behoeften, situatie en mogelijkheden. Door relaxatietherapie vergroot je eveneens uw draagkracht op fysiek, emotioneel of mentaal niveau. 

Tarief: € 45 incl. btw voor een sessie van 1 uur relaxatietherapie
Ik wil een afspraak maken! 
(vermeld “relaxatietherapie” en je gsm nummer)

 

 

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse behandeltechniek die op de kledij wordt gegeven. Hierbij oefent de behandelaar druk uit met de handen op de meridianen van het lichaam. Dit zijn de energiebanen die verbonden zijn met de organen.

Bij een shiatsu behandeling wordt de mens in zijn geheel bekeken vanuit de holistische gezondheidsvisie, waarbij lichaam en geest in verband wordt gebracht.

Wat is het effect in je lichaam & geest? 
De relaxatiebehandeling zorgt voor een ontspannend effect op lichaam en geest, met name door stimulatie van het parasympatisch (ontspannend) zenuwstelsel. Het spreekt voor zich dat spanningen en stress kunnen worden losgelaten tijdens deze relaxatiebehandeling. Dit om de balans bij lichamelijke, emotionele of energetische onbalansen te ondersteunen. 

Door het opheffen van deze blokkades gaat de energie weer door je lichaam stromen. Hierdoor komt je lichaam steeds meer in zijn natuurlijke balans en wordt het zelfhelend vermogen geactiveerd. Heling kan optreden en klachten verminderen.

Bij welke klachten kan een shiatsu behandeling je ondersteunen? 
Een shiatsu behandeling heeft een gunstig effect op stress, spierpijn, onrust, allerlei klachtenbeelden van chronische aandoeningen, buikpijn, hoofdpijn, nek-schouder-en rugklachten, hormonale problemen,…. .
In de praktijk zie ik mooie verbeteringen bij chronische aandoendingen zoals fibromyalgie, epilepsie,….

Ook je emoties komen meer in balans dankzij een shiatsu behandeling omdat alle organen en energiedoorstromingen ook gelinkt worden met desbetreffende emoties. Dankzij shiatsu krijgt het lichaam ook terug vertrouwen en krijgt het de mogelijkheid om volledig te ontspannen. Er wordt gewerkt met ontspannende technieken, meridiaanpunten, emotional stress release technieken, neurolymfatische punten en/of neurale reflexzones.

Een persoonlijke aanpak met persoonlijke tips… omdat je dat verdient!
Tarief:
€ 55 incl. btw voor een sessie van 60 minuten.
Deze prijs omvat een kort voorgesprek, de behandeling en een kort nagesprek. 
Hoe vaak? 
Een éénmalige sessie geeft vaak al verbetering bij veel klachten. Een shiatsu behandeling wordt echter best om de 4 weken herhaald. Bij acute problemen is het raadzaam om tijdelijk de tijd tussen behandelingen in te korten. 

Nood aan begeleiding bij fibromyalgie, chronische aandoeningen, emotionele healing?
Intakesessie + shiatsu behandeling 
€ 75 incl. btw voor een sessie van 1,5 uur

Ik vind het belangrijk om je lichaam en geest in zijn geheel te bekijken. Hiervoor raad ik je aan om een intake bij de eerste sessie te voegen en  hou ik rekening met eerdere ziektes, aandoeningen, emotionele moeilijkheden,…
Wens je een periode kort na elkaar opgevolgd te worden? Dan bespreken we de tarieven en duurtijden van de sessies samen. 

 Tip: doe comfortabele kledij aan en eet niet te zwaar voor een sessie. 

Ik wil een afspraak maken! 
(vermeld “shiatsu” en je gsm nummer)

 

 

Mix ouder-kinderyoga

Soms lopen de spanningen in huis hoog op of is de alledaagse stress een bron van onrust en prikkelbaarheid.
Door kinderyoga kan er terug rust komen. Kan men terug in verbinding komen met elkaar.

Een moment dat ouder en kind samen in de ontspanning kunnen gaan.
Om samen alle spanningen te leren afvloeien,
Om te leren gronden of om het gepieker een halt toe te roepen.

Een sessie waar leuke ontspannende individuele en gezamenlijke oefeningen worden meegegeven, die ik uitkies op basis van wat jij en je kind zullen ondersteunen, zowel mentaal als fysiek.

Niet alleen yogahoudingen, maar ook relaxatie, meditatie, dans of tekenen kunnen aan bod komen. In deze sessies moet niks en is het van belang dat er enkel gedaan wordt wat goed voelt. Ik merk ook dat er een betere verbinding bestaat tussen ouder en kind. Omdat de oefeningen een liefdevolle en begripvolle houding stimuleren.

Je stressgevoel zakt onmiddellijk en er ontstaat meer emotionele, fysieke en mentale draagkracht.
Daarnaast stimuleert yoga om samen te werken, grenzen aan te geven en in je eigen kracht te blijven staan, ook al is de situatie soms moeilijk.

Lichamelijke gezondheid verbetert doordat er op ademhaling en ontspanning wordt gewerkt. Het zelfhelend vermogen van je lichaam krijgt kans om te werken. Een beter geestelijk welzijn zal zich ook vertalen in een lichaam dat minder snel gezondheidsklachten ontwikkelt.

Wat mag je verder van een sessie verwachten?
In een sessie geef ik eveneens graag tips mee of bezorg ik je nadien een audio-bestand om dit thuis verder te kunnen integreren. Ook op vlak van voeding of algemene leeftips, anti-stress enz. kan er advies worden gegeven.

 

Hoogsensitiviteit… terug in verbinding met de authentieke jij!

Hoogsensitiviteit is een mooie krachtige eigenschap, die we als hoogsensitief persoon vaak niet zo aanvoelen. Ik beschouwde dit zelfs als een last, terwijl ik intussen heb ervaren wat voor een meerwaarde dit is!

Door hiermee te leren omgaan kwam ik terug in verbinding met mijn ware kern. Van hieruit zette ik telkens stappen naar een leven waarin ik deze eigenschap als kracht kon gaan ervaren. Een leven waarin ik volledig mezelf kan zijn…
In individuele sessies begeleid ik je om hiermee om te gaan. 

Tarief: € 55 voor een sessie van een uur.

Ik wil een afspraak maken! 
(vermeld “begeleiding HSP” en je gsm nummer)

Heb je interesse om een groepsworkshop mee te volgen? Stuur me dan alvast een mailtje, zodat ik dit bij voldoende interesse zal inplannen. Hou de agenda in de gaten of like de facebookpagina om van verdere activiteiten op de hoogte gehouden te worden.

Hooggevoelig kind?
Hooggevoeligheid wordt steeds vaker opgemerkt bij kinderen. Kinderen krijgen vandaag de dag dan ook veel meer prikkels te verwerken en de prestatiedruk ligt hoog.

Het digitale tijdsperk zorgt er ook voor dat we sneller het contact met onszelf en de natuur uit het oog verliezen. En dit contact is net broodnodig om ons staande te houden. Cijfers van burn-out bij jongeren beginnen de pan uit te swingen. Er is nood aan meer rust!

Steeds meer en meer kinderen krijgen te maken met spijsverteringsklachten, prikkelbaarheid, vermoeidheid, huiduitslag,… En hierbij biedt kinderyoga en relaxatie een zeer goede ondersteuning.

Hooggevoelige mama of papa? Of chronische pijn of vermoeidheid?
Omdat ik zelf hooggevoelig ben en te kampen heb gehad met de chronische aandoening fibromyalgie, besef ik dat het niet evident is om je eigen rustmomenten te nemen. Daarom is gezamenlijke kinderyoga doen heel erg nuttig, omdat je zelf ook de rust en ontspanning kan nemen die noodzakelijk is voor je lichaam.

Vaak merk ik dat ouders het moeilijk hebben om een moment voor zichzelf te nemen als de kinderen aanwezig zijn. En dankzij deze kinderyoga kan jij ook je rust en relax moment meer en meer integreren in je dagelijks leven.

Op basis van mijn eigen ervaringen, geef ik je doeltreffende oefeningen mee zodat dit ook voor jou therapeutisch werkt en je thuis ook van kleine massages kan genieten :-).

Tarief: € 45 incl. btw voor een sessie van 1 uur.

Ik wil een afspraak maken! 
(vermeld “hooggevoeligheid ouder kind” en je gsm nummer)

 

 

Fibromyalgie/CVS… op weg naar herstel! 

Na mijn diagnose van fibromyalgie kon ik niemand vinden die me verder kon helpen en dit deed me beseffen dat ik het heft zélf in handen moest gaan nemen. Na jarenlang zoeken, proberen en voelen, kon ik mijn momenten in de rolstoel vaarwel zeggen, leef ik energiek, pijnvrij én medicijnvrij en ben ik ervan overtuigd dat ik anderen hierin kan ondersteunen om meer balans te maken in hun leven met fibromyalgie, spasmofilie of CVS. 

Samen met jou ga ik aan de slag om ook in jouw lichaam en leven meer balans te maken.
Om je lichaam, stap voor stap, in de richting van herstel te begeven. 
Ik geef je inzichten in wat jouw lichaam ondersteunt, hoe je je spieren kan ontspannen, hoe je je dag kan vormgeven met fibromyalgie,…. en tijdens de sessies geniet je van een ontspannende shiatsu behandeling zodat je lichaam leert spanning los te laten.
Bij een shiatsu behandeling wordt het zelfhelend vermogen geactiveerd wat nodig is voor herstel. Tevens kan er ook op emotionele blokkades gewerkt worden.   

Lees hier meer op mijn blog in de categorie Fibromyalgie, Spasmofilie, CVS! 
Lees hier mijn levensverhaal! 

Tarief: € 55 incl. btw voor een sessie van 60 minuten. 
Eerste sessie: € 75 (incl. intake gesprek) voor een sessie 1,50 uur
Deze prijs omvat: 
– een intake (bij een eerste sessie)
– een voorgesprek met tips en herbekijken we de periode tussen de voorgaande behandeling (bij opvolging)
– de shiatsu behandeling
– een kort nagesprek

 Tip: doe comfortabele kledij aan en eet niet te zwaar voor een sessie. 

Ik wil een afspraak maken! 
(vermeld “begeleiding fibromyalgie” en je gsm nummer)

Hoe vaak? 
Het aantal sessies, de frequentie van opvolging e.d. wordt steeds onderling afgesproken. Afhankelijk van jouw noden kan er wekelijks, om de 10 à 14 dagen of om de 3 à 4 weken worden afgesproken.  Er kan ook worden deelgenomen aan gezamenlijke workshops en binnenkort start ik met een programma om meer van op afstand begeleiding te voorzien om te leren omgaan met fibromyalgie. 

Burn-out/Stress

Heb je diep vanbinnen ergens het gevoel dat je misschien tegen een burn-out aan het aanlopen bent?

Dat je jezelf niet meer herkend? Snel geïrriteerd bent en dit afreageert op je omgeving?
Het gevoel dat je uzelf helemaal kwijt aan het geraken bent? Niet meer weten wat je vreugde geeft in het leven?

Misschien voel je dat het nu de moment is om even hulp in te roepen. Ook dit mag er zijn. Want je hoeft niet alles alleen te doen. Er worden tips aangereikt zodat je uw eigen grenzen leert kennen en ernaar kan handelen om niet opgebrand te geraken.

Tarief: € 55 incl. btw voor een sessie van 1 uur.
Ik wil een afspraak maken! 
(vermeld “begeleiding stress of burn-out” en je gsm nummer)

 

 

 

Chronisch ziek?

Ik ben ervan overtuigd dat vele chronische ziektes of aandoeningen (waar men geen echte oorzaak van kan vinden) vaak een verzamelnaam zijn van allerhande klachten.
En dat deze kunnen verdwijnen of degelijke verbeteringen kunnen kennen. Maar ook bij aandoeningen waar de oorzaak wel van bekend is, kunnen klachten op zijn minst verminderd worden door de juiste aanpak.

Chronisch = landurig en betekent niet “voor altijd”!
Ik heb vooral geleerd dat chronisch ziek zijn niet betekent dat dit voor altijd hoeft te zijn. Met deze website wil ik het verschil maken voor mensen die ooit een etiket kregen, waardoor je eigenlijk snel kan gaan geloven dat dit je leven zal zijn voor altijd.

Hierdoor wordt de hoop je vaak ontnomen omdat de term “chronisch” wordt genoemd. Terwijl je, mits de juiste aanpak, de kans groot is dat je terug kan keren naar het lichaam hoe het ooit was. En dat je hierdoor net sterker in je kracht kan komen te staan!

Wil je advies of vernemen in hoeverre ik je kan ondersteunen in jouw proces? Aarzel niet dan niet me te contacteren.

Ik wil een afspraak maken! 
(vermeld “begeleiding chronisch ziek” en je gsm nummer)

Hoe vaak? 
Het aantal sessies, de frequentie van opvolging e.d. wordt steeds onderling afgesproken. Afhankelijk van jouw noden kan er wekelijks, om de 10 à 14 dagen of om de 3 à 4 weken worden afgesproken.  Er kan ook worden deelgenomen aan gezamenlijke workshops en binnenkort start ik met een programma om meer van op afstand begeleiding te voorzien om te leren omgaan met chronische pijn en stress. Ondertussen bouw ik steeds verder aan een netwerk met andere therapeuten, zodat iedere persoon bij de juiste ervaringsdeskundige kan terecht komen.