Amaranth met zoete aardappelfalafel, wokgroenten en zeewier

Deze glutenvrije wok zit vol goede eiwitten, mineralen, ontstekingswerende kruiden en is voorzien van goede vetten en vitaminen. 

Een gezondheidsboostertje dus :-). 

Ingrediënten: 
Amaranth
Paksoi
Taugé
Zeewier 
Kurkuma
Currykruiden
Rucola slaatje
Chiazaden
Pompoenpitten
Olijfolie

Je kan dit afwerken met allerhande verse kruiden (bieslook, rozemarijn,…).

Zoals reeds eerder gemeld: ik ben geen receptenschrijver,maar kan het niet nalaten jullie te inspireren met wat er soms op mijn bord te vinden is. Ik kook altijd op mijn gevoel, dus geen hoeveelheden maar wel enkele richtlijnen: 

  • De amaranth is zoals quinoa te gebruiken en ideaal als je spieren aandacht vragen wegens de eiwitten.
  • Amaranth vraagt best wat kruiding als je nog niet gewend bent om echt natuurlijk te koken. Ik lustte dit in het begin niet zo graag, maar je smaken veranderen na enkele keren iets te eten, geloof me! 🙂
  • De zeewier (ofwel Kombu) is te koop in de natuurwinkel. Door af en toe op je bord te voegen, zorg je voor een inname van jodium, dat we in beperkte mate nodig hebben. Dit is zeer nuttig bij schildklieraandoeningen of mensen met een jodiumtekort.

Bereiding: 

  • Kook de amaranth in een apart potje met gezouten water. Ondertussen kan je de olijfolie opwarmen in een wokpan. Doe hierin de kurkumakruiden en laat dit goed mengen met de olie. Hierdoor worden de eigenschappen van kurkuma goed opgenomen in het lichaam. 
  • De zoete aardappelfalafel kan je zelf maken (receptjes genoeg op internet) of aankopen. Ik zag dit zelfs laatst in een gewone supermarkt liggen. Bak deze een beetje op.
  • Voeg hierna alle wokgroenten erbij, stoof een beetje aan en vul de pan daarna met een klein bodempje water zodat de groenten kunnen garen. 
  • Ondertussen krijg je een klein sausje van de olie en de kurkumakruiden. 
  • Voeg overige kruiden bij en klaar! 🙂

Smakelijk! 

PS: met mijn kortingscode VOEDINGBALANS ontvang je 10% korting op noten, zaden en pitten bij www.allnuts.be!

Meer inspirerende artikels lezen om je gezondheid te bevorderen of je weg naar balans te vinden? Lees meer op mijn blog! 

Workshops, infosessies, relaxatiesessies of meditaties volgen te Deurne? Check hier de agenda of schrijf je in op de nieuwsbrief! 


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *