Als alles even teveel wordt…

Snel prikkelbaar, een ongelukkig gevoel of herken je jezelf niet meer? 

Heb je het gevoel dat je snel geïrriteerd bent? Dat je snel prikkelbaar op iets reageert? Dingen waarmee je vroeger eens kon lachen of waarvan je op deze moment jezelf niet meer herkend?

Misschien is het dan wel hoog tijd om actie te ondernemen… want vanaf de bal van prikkelbaarheid aan het rollen gaat, dan is dit een vicieuze cirkel die beter vroeg dan laat kan gestopt worden.

Een periode van drukte of stress is op zich geen ramp, als er tenminste de tijd is om mentaal en fysiek even te bekomen. Maar als die periode van stress blijft aanslepen, dan stapelen de problemen (zowel emotioneel als fysiek) zich steeds meer op en kan je het gevoel krijgen dat je jezelf niet meer herkend.

Met allerlei gevolgen van dien: mentale onrust, niet meer kunnen ontspannen, vertrouwen kwijt zijn, niet meer weten waar je gelukkig van wordt, de kracht in jezelf verloren hebben, depressiviteit, concentratiestoornissen, vermoeidheid, lichamelijke klachten,….

Burn-out preventie en behandeling: wacht niet te lang! 

Uit mijn extra bijscholing omtrent burn-out preventie en behandeling neem ik extra tips en tools mee om anderen hierin bij te staan in mijn sessies. Dat men terug de veerkracht krijgt, prikkels kan verminderen en eigen grenzen leert voelen. En vooral: dat je terug leert om te ontspannen en voor jezelf te zorgen.

 

 

“Enorm veel mensen hebben het gevoel dat er slechts nog een wankel touw onder hun voeten hangt waarop zij zich in het leven vooruit bewegen. Dat hun draagvlak steeds kleiner wordt en de gradatie van prikkelbaarheid steeds maar hoger en hoger wordt.”

 


Jezelf terugvinden…. 

We leven dan ook in een maatschappij waarin we veel prikkels kunnen binnenkrijgen of waarin we (denken) veel te moeten. 

Het balanceren tussen net wel of net niet van dat touw vallen is beangstigend. Eén van de grootste aspecten die maakt dat dit een angstige periode kan zijn, is het feit dat je voelt dat je volledig vervreemd bent geraakt van wie je werkelijk bent. Het gevoel dat je de controle helemaal kwijt bent komt bovendrijven. Of dat je moet toegeven aan anderen dat het eigenlijk écht allemaal teveel is.

Maar er is goed nieuws… deze val kan vermeden worden. Bewust worden van je grenzen en voldoende zelfzorg toepassen is essentieel en 1 van de 1ste stappen om een burn-out te voorkomen.

Vraag je u af hoe je dit dan doet? Hou deze website of mijn facebookpagina in de gaten voor meer tips. Voor een persoonlijke aanpak die specifiek wordt afgestemd op jouw behoeftes kan je me ook mailen via info@ellenvangorp.be om een  sessie in te plannen.

 


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *