1 jaar shampoovrij!


Mijn experiment is geslaagd: 1 jaar zonder shampoo!

Exact 1 jaar geleden besloot ik om mijn haar niet meer te wassen en te gaan vertrouwen op het natuurlijk proces, waarvan je het resultaat kan zien op deze foto’s.

Ik was het beu om te zien hoe mijn haar onhandelbaar snel vettig werd. Ik gaf me over aan het leven op het ritme van de natuur, dat me nog meer inspireerde tot een natuurlijke levensstijl. Wie weet kan ik jou nu ook inspireren om van snel vet wordend haar af te geraken 😉!

Gedaan met haarlak te gebruiken of je haar snel even te wassen omdat je naar een feestje moet. Geen controle kunnen uitvoeren en de natuur zijn gang laten gaan. Merken dat je haar ook zijn eigen cyclus heeft, dat positief of negatief beïnvloedt wordt door voeding, medicijnen, hormonen, ziekte, stress,….

Een proces dat niet alleen uiterlijk speelt, maar ook op een dieper innerlijk niveau. Alles accepteren hoe het is, niets willen veranderen, meegaan op de flow van de natuur en de tijd willen geven aan dat natuurlijk proces. Ook het durven afstappen van iets wat ons altijd is “aangeleerd”. Want volgens onze maatschappij is het toch “vies” om je haar niet te wassen?

 

Het enige dat je nodig hebt is de goeie werkwijze om hieraan te beginnen, een goeie douchestraal, een haarborstel gemaakt van everzwijnhaar en eventueel appelazijn om het te doen glanzen!

Want in hoeverre hebben we écht alles nodig dat ons in de supermarkt te koop wordt aangeboden? Waarom brengen we onszelf steeds in contact met chemische producten (die ons systeem alleen maar meer belasten) als ons lichaam slim genoeg is om het zelf te doen?


Ik zag de bevestiging dat al deze middeltjes ons alleen maar verder van onze eigen natuur afbrengt. Bij het gebruik van shampoo wordt immers steeds een bepaald proces op gang gezet waarbij je lichaam het signaal krijgt dat er talg moet worden aangemaakt, met steeds sneller vet wordend haar tot gevolg. Een vicieuze cirkel die kan doorbroken worden! En zo is het eigenlijk met alle onnatuurlijke dingen die we ons lichaam toedienen.

Het waren de eerste weken vaak lastige dagen om het vol te houden, maar nu is er letterlijk geen haar op mijn hoofd meer dat ooit nog shampoo wil gebruiken!

Experiment geslaagd!

Wil je de werkwijze weten om dit te doen slagen? Lees dan verder op mijn andere berichten op mijn blog!

 

Inspireer jij graag anderen mee naar een natuurlijker en leuker leven?
Deel dit onderaan en stuur het “natuurlijk-leven-virus” mee de wereld in 🙂. 

 

Wie is Ellen, welke onbalansen & aandoendingen verdwenen er en welk levensverhaal zit er achter deze blog? 

Dit lees je met andere tips op deze blog

Heb je behoefte aan ondersteuning?
Aarzel niet me te contacteren voor een individuele afspraak of kijk in de agenda voor alle data van groepsmeditaties, workshops,…

Schrijf je onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief om nieuwe artikels te ontvangen!


Deel op:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *